Om Little Climby

Little Climby er et nytt, norsk designmerke som utvikler stimulerende og bærekraftige produkter og leker til baby og små barn.

Kombinasjonen av funksjonalitet, sikkerhet, kvalitet, tidløs nordisk design, samt kjærlighet til de små og miljøet kjennetegner våre produkter.

Vi utvikler våre produkter i et unikt samarbeid med foreldre, pedagoger, forskere, fysioterapeuter, designere og kunstnere for å skape et best mulig resultat. 

Bare det beste er godt nok for våre små, derfor vi jobber kontinuerlig for å skape gode, trygge, stimulerende og gøyale produkter som både liten og stor vil elske. 

.......... 

Et trygt, stimulerende og morsomt babyunivers

 • Med våre produkter ønsker vi å skape en lekbasert læringsarena hvor Little Climby blir et trygt, spennende, morsom, utviklende, miljøvennlig og bærekraftig babyunivers. 
 • I Little Climby universet kan barnet leke, lære og utforske i trygge, spennende og miljøvennlige rammer. Med våre produkter ønsker vi å bidra til en givende og morsom start på barnets livslange læring, mestring og utviklings reise.  

Sikkerhet

Som foreldre selv vet vi hvor viktig det er at produktene vi kjøper til barna er trygge. Sikkerhet er første prioritet hos oss, derfor tester vi alle våre produkter i anerkjente testlaboratorier, slik at alt vi produserer og selger er i samsvar med etablerte sikkerhetsstandarder.

I Little Climby universet finner du kun trygge leker til din skatt🤍

 • Alle våre produkter møter EN71 sikkerhetsstandarder og er testet og godkjent i henhold til CE sikkerhetssertifisering.
 • Det betyr at våre produkter er fri for BPA, ftalater og tungmetaller
 • Vi velger kun trygge, sertifiserte og miljøvennlige materialer i høy kvalitet til vår produksjon.

  Bærekraft 

  I tillegg til sikkerhet har vi i Little Climby et sterkt fokus på bærekraft og etisk handel. Vi jobber bevisst og kontinuerlig for å redusere vårt klimaavtrykk i alle ledd i vår bedrift fra produksjon og forpakning til transport.

  Målet er å skape verdi for våre brukere med minst mulig miljøavtrykk.

  • I tillegg til å enhver tid bruke de mest miljøvennlige og bærekraftige materialene til vår produksjon, legger vi stor vekt på at de fleste av våre produkter har flere funksjoner  - noe som gir lang brukstid, og gjør dem til et bærekraftig valg.
  • Vi er nøye med å sjekke forretningspraksis i vår leverandørkjede slik at handelen bidrar til å ivareta menneske- og arbeidstakerrettigheter, samfunn og miljø. Vi har svært pålitelige og profesjonelle  samarbeidspartnere og produsenter i  Norge, Danmark, Polen og Kina. 

  Sammen skal vi nå bærekrafts målene, og da kan en investering i produkter med høy kvalitet, lavt miljøavtrykk og lang brukstid være en god start, selv om det koster litt mer.🤍

   

  Design

  Vi elsker unikt, nordisk design, i høy kvalitet og freshe, delikate farger! Dette gjenspeiler seg i våre design som vi ønsker skal falle i smak hos både liten og stor, og passe inn i alle hjem. 

  • For å skape vår egen Little Climby stil har vi startet et herlig samarbeid med en god blanding av fantastiske, kreative produkt-designere, grafiskdesignere og kunstnere 

   

  • Nydelig "Nordisk skog" design av den norske kunstneren Oscar Jansen👇🏼   
  • For å skape best mulige produkter som virkelig er bra for barna og stimulerer dem på riktig måte, samarbeider vi i vår produktutvikling  med pedagoger, forskere og fysioterapeuter. Vi har også samarbeid med foreldre som tester de forskjellige funksjonene og kvaliteten på produktene sammen med sine små, skjønne testpiloter🤍
  • Vi tester i tillegg ut hvilket design og farger som faller best i smak hos store og små før produktene settes i produksjon, slik at vi ikke produserer en haug med ting ingen vil ha eller har bruk for. 

  Noen ganger kommer vi over fantastiske produkter designet av våre produsenter som vi bare elsker og tar med inn i vår kolleksjon. Det gjelder våre bite- og gripeleker som er fra en fantastisk silikon produsent som produser produkter for kjente varemerker verden over. I 2022 starter vi spennende samarbeid med dem  - en egen Little Climby kolleksjon basert på vårt "Nordisk Skog" design! Så følg med... 

  utvalg av våre flotte nye biteleker i silikon og tre, utforsk under "produkter"👇🏼   

          

   Nydelig, fornøyd mini- testpilot

                       

   

  Forskning

   «De 1000 første dagene i et barns liv er viktigst, og disse varer evig» 

  Vår produktutvikling er basert på foreldres erfaring kombinert med forskning. 

  • Nyere forskning viser at utvikling av barnets hjerne, motorikk og sanseinntrykk skjer hånd i hånd. Tidligstimulering bidrar til at hjerneutviklingen til de minste skyter fart, gir barnet mestringsfølelse og en god start på livet 🤍
  • Vi har et spennende forskningsprosjekt som pågår nå i samarbeid med Forskningsrådet og Nu-Lab, NTNU i regi av den anerkjente hjerneforskeren Audrey van der Meer! Vi deler mer om det når resultatene er klare - stay tuned..

   

  Historien bak

   En lang, kronglete, lærerik og spennende gründerreise.

  Vibeke Siljan er gründeren bak Little Climby  og designer og produktutvikler av vår store nyhet og hovedprodukt :

  *aktivitetsstativet "Tind" som vokser med barnet fra 0-3 år. Lanseres 2022*

  Stativet er en del av et genialt produktkonsept hvor barnet kan øve på å dra seg opp i krabbestilling og opp og stå i trygge rammer uten fare for å skade seg.

  • Stativet som først kan brukes som babygym, kommer i et praktisk startkit som består av stativ, nydelig matte i norsk design, 4 stimulerende leker som barnet kan strekke seg etter ,og en behagelig liten rund sittepute.

  Startpakke 1.stativ, 1 matte, 4 biteleker, 1 rund sittepute👇🏼

        

  Vi utvikler nå aktivitetstavler og leker til å henge på stativet som følger barnets utvikling og alder.

  Stimulerer finmotorikk, lære om form og farge, tall  bokstaver og dyr. Lansering 2022!

       

  Den lille prinsessen som plutselig skulle utforske verden! 

  Ideen til dette stativet med matte fikk Vibeke da hun var i permisjon med første barn. Vibeke nøt den første tiden med den nydelige, avslappede prinsessen som lå så fint i kurven hun selv lå i som baby. Strålende og blid lyste hun opp tilværelsen til alle rundt - der hun lå så rolig og fornøyd med undrende øyne. "Dette går jo over all forventning" tenkte Vibeke...

  Men så kom plutselig dagen da prinsessen var klar for å oppdage verden! Uredd og målrettet skulle hun frem og opp i et enormt tempo, og dro seg ukontrollert og uredd opp et hvert hinder i hennes vei. Nå begynte alvoret!

  Det holdt på å gå trill rundt for hønemor, som viste seg å være en mye mindre avslappet, og svært mye engsteligere mamma en hun hadde planlagt å være. Her måtte vi omgående finne et hjelpemiddel hvor vi kunne forberede oss - begge to!! Hvor prinsessen kunne øve på å dra seg opp i trygge rammer. Vibeke trålet forhandlere og nettbutikker etter et passende produkt, men fant ingen ting

  Ideen

  Skrekk og bekymring omvandlet hønemor til en kreativ superhelt, med en gjennomføringsevne man sjelden hadde sett maken til fra den kanten. Hun kom opp med en ide til en stående, liten ribbevegg med en til hørende matte. Pappa handyman ble sendt ut i garasjen, og kort tid etter kom han stolt inn igjen med en prototype snekret sammen av et gammelt kosteskaft og noen planker. Den gjorde nytten sin og ble en suksess for våre barn og siden for barna til familie og venner.

  Første hjemmesnekrede prototype - Vibekes minste prinsesse i action!

                     

                             Inn med rosa og lilla den gang gitt!

   

  En god forretningsidé?

  Tanken kom at dette kan kanskje være en god forretningsidé. Vibeke var vel ikke den eneste engstelige hønemoren på kloden  som var redd for at barnet  -med sine ville stunt skulle skade seg i denne skremmende fasen?!

  En drøm, et håp og livet....

  Innovasjon Norge var enig og Little Climby fikk finansering til utvikling. Vi var i gang!

  Men så skjedde livet... Bruddet med barnefar var et faktum og de neste årene gikk med til å holde hodet over vann for de to små prinsessene som alenemor. 

  Men Vibeke gav aldri opp drømmen, og jobbet sakte men sikkert mot målet om å lansere dette produktkonseptet, som kunne være nyttig for så mange.🤍

  En sjanse, kompetansebygging og et fantastisk team 

  Hun fikk etter hvert muligheten til å ta del på flere gründerkurs via Vinn, Coworx og Innoventus sør i Kristiansand. Vibeke ble også student og studerte Entreprenørskap og Forretningsutvikling på NTNU og Markedsføring og Kommunikasjon i sosiale medier ved Universitetet i Agder. 

  Det å være del av et gründer nettverk med likesinnede og få profesjonell hjelp og veiledning var en game changer! På reisen traff Vibeke herlige, dyktige mennesker som i dag er en del av det fantastiske teamet i Little Climby - som vi skal presentere etter hvert.

  Nå gikk det virkelig veien og lanseringen var innen rekkevidde  - trodde vi!

  Livet skjer igjen...en pandemi!

  Fabrikkene våre stengte ned, store kunder trakk seg, en potensiell større investor fikk viktigere ting å tenke på.

  Vibeke som ernærte familien ved siden av gründerprosjektet med oppdrag som vokalist og tysk guide for cruiseturister, mistet all inntekt over natta! Hva nå??

  Nye muligheter og plan B.

  Etter sjokket la seg, fokuserte vi på å finne nye løsninger. Vi fikk inn nye investorer som hadde troen på teamet og prosjektet. Det gav oss tid og økonomi til å fortsette med utvikling og planlegging.

  Nå er det endelig lansering av våre første produkter og vi er så stolte! Dette har vi virkelig jobbet hardt og lenge for. 

  Vi har også gått for plan B - som ble å lansere lekene som skal henge på stativet og selge dem enkeltvis mens pakken med stativ og matte lar vente på seg. Bitelekene våre ble så populære ved test av våre skjønne, mini testpiloter at vi bare måtte få dem ut på markedet!

  Nå er bitelekene våre i handel hos seriøse forhandlere rundt i Norge - Det er så spennende! Nå gjenstår det å se om andre er like begeistret som vi (litt skummelt. Men veldig gøy!)

  Vi er ellers særlig stolt av vår serie med nydelige, norske kunstplakater til barnerommet illustrert av fantastiske Oscar Jansen som ble til under pandemien. Mer kortreist og bærekraftig går neppe, med kunstneren og trykkeriet i samme by! 

  Samarbeid med forskningsrådet

  Vi har også et spennende forskningsprosjekt som pågår nå i samarbeid med Forskningsrådet og Nu-Lab, NTNU i regi av den anerkjente hjerneforskeren Audrey van der Meer som har en hel episode på Netflix i dokumentarer "Babies" 2020 som tar for seg babyens utvikling det første året 

  Audrey skal forske på om bruk av stativet vårt kan få babyens utvikling til å skyte fart i en tidligfase - veldig spennende! Vi deler mer om det når resultatene er klare - stay tuned.

   

   

   

   

  Vibeke Siljan 

  Founder, CEO, produktutvikler. 

  Epost: Vibeke@littleclimby.com 

   

   

  Beate Siljan

  Illustratør, grafisk designer.

  CEO i Probat

   

   

  Manu Borge Moreno

  Fotograf