En gründer reise

Vår gründer-reise 

Vibeke Siljan er gründeren bak Little Climby og designer og produktutvikler av vår store nyhet og hovedprodukt :

*aktivitetsstativet "Tind" som vokser med barnet fra 0-3 år. Lanseres 2022*

Stativet er en del av et genialt gøyalt og stimulerende produktkonsept hvor barnet kan øve på å dra seg opp i krabbestilling og opp og stå i trygge rammer  - uten fare for å skade seg!🤍   (Mer info se NYHETER 2022) 

Konseptet består av stativ,  stor matte, 4 leker og liten rund sittepute 👇🏼

      

 

Stimulerer barnets sanser, fin - og grovmotorikk, lære om form og farge, tall bokstaver og dyr. Lansering 2022!

     

 

Historien bak:

- Den lille prinsessen som plutselig skulle utforske verden! 

Ideen til dette stativet med matte fikk Vibeke da hun var i permisjon med første barn. Vibeke nøt den første tiden med den nydelige, avslappede prinsessen som lå så fint i kurven hun selv lå i som baby. Strålende og blid lyste hun opp tilværelsen til alle rundt - der hun lå så rolig og fornøyd med undrende øyne. "Dette går jo over all forventning" tenkte Vibeke...

Men så kom plutselig dagen da prinsessen var klar for å oppdage verden! Uredd og målrettet skulle hun frem og opp i et enormt tempo, og dro seg ukontrollert og uredd opp et hvert hinder i hennes vei. Nå begynte alvoret!

Det holdt på å gå trill rundt for hønemor, som viste seg å være en mye mindre avslappet, og svært mye engsteligere mamma en hun hadde planlagt å være. Her måtte vi omgående finne et hjelpemiddel hvor vi kunne forberede oss - begge to!! Hvor prinsessen kunne øve på å dra seg opp i trygge rammer. Vibeke trålet forhandlere og nettbutikker etter et passende produkt, men fant ingen ting

Ideen

Skrekk og bekymring omvandlet hønemor til en kreativ superhelt, med en gjennomføringsevne man sjelden hadde sett maken til fra den kanten. Hun kom opp med en ide til en stående, liten ribbevegg med en til hørende matte. Pappa handyman ble sendt ut i garasjen, og kort tid etter kom han stolt inn igjen med en prototype snekret sammen av et gammelt kosteskaft og noen planker. Den gjorde nytten sin og ble en suksess for våre barn og siden for barna til familie og venner.

Første hjemmesnekrede prototype - Vibekes minste prinsesse i action!

                   

                           Inn med rosa og lilla den gang gitt!

 

En god forretningsidé?

Tanken kom at dette kan kanskje være en god forretningsidé. Vibeke var vel ikke den eneste engstelige hønemoren på kloden  som var redd for at barnet  -med sine ville stunt skulle skade seg i denne skremmende fasen?!

En drøm, et håp og livet....

Innovasjon Norge var enig og Little Climby fikk finansering til utvikling. Vi var i gang!

Men så skjedde livet... Bruddet med barnefar var et faktum og de neste årene gikk med til å holde hodet over vann for de to små prinsessene som alenemor. 

Men Vibeke gav aldri opp drømmen, og jobbet sakte men sikkert mot målet om å lansere dette produktkonseptet, som kunne være nyttig for så mange.🤍

En sjanse, kompetansebygging og et fantastisk team 

Hun fikk etter hvert muligheten til å ta del på flere gründerkurs via Vinn, Coworx og Innoventus sør i Kristiansand. Vibeke ble også student og studerte Entreprenørskap og Forretningsutvikling på NTNU og Markedsføring og Kommunikasjon i sosiale medier ved Universitetet i Agder. 

Det å være del av et gründer nettverk med likesinnede og få profesjonell hjelp og veiledning var en game changer! På reisen traff Vibeke herlige, dyktige mennesker som i dag er en del av det fantastiske teamet i Little Climby - som vi skal presentere etter hvert.

Nå gikk det virkelig veien og lanseringen var innen rekkevidde  - trodde vi!

Livet skjer igjen...en pandemi!

Fabrikkene våre stengte ned, store kunder trakk seg, en potensiell større investor fikk viktigere ting å tenke på.

Vibeke som ernærte familien ved siden av gründerprosjektet med oppdrag som vokalist og tysk guide for cruiseturister, mistet all inntekt over natta! Hva nå??

Nye muligheter og plan B.

Etter sjokket la seg, fokuserte vi på å finne nye løsninger. Vi fikk inn nye investorer som hadde troen på teamet og prosjektet. Det gav oss tid og økonomi til å fortsette med utvikling og planlegging.

Nå er det endelig lansering av våre første produkter og vi er så stolte! Dette har vi virkelig jobbet hardt og lenge for. 

Vi har også gått for plan B - som ble å lansere lekene som skal henge på stativet og selge dem enkeltvis mens pakken med stativ og matte lar vente på seg. Bitelekene våre ble så populære ved test av våre skjønne, mini testpiloter at vi bare måtte få dem ut på markedet!

Nå er bitelekene våre i handel hos seriøse forhandlere rundt i Norge - Det er så spennende! Nå gjenstår det å se om andre er like begeistret som vi (litt skummelt. Men veldig gøy!)

Vi er ellers særlig stolt av vår serie med nydelige, norske kunstplakater til barnerommet illustrert av fantastiske Oscar Jansen som ble til under pandemien. Mer kortreist og bærekraftig går neppe, med kunstneren og trykkeriet i samme by! 

Samarbeid med forskningsrådet

Vi har også et spennende forskningsprosjekt som pågår nå i samarbeid med Forskningsrådet og Nu-Lab, NTNU i regi av den anerkjente hjerneforskeren Audrey van der Meer som har en hel episode på Netflix i dokumentarer "Babies" 2020 som tar for seg babyens utvikling det første året 

Audrey skal forske på om bruk av stativet vårt kan få babyens utvikling til å skyte fart i en tidligfase - veldig spennende! Vi deler mer om det når resultatene er klare - stay tuned.

 

      

 

 TEAM 

 

Vibeke Siljan 

Founder, CEO, produktutvikler. 

Epost: Vibeke@littleclimby.com 

 

 

Beate Siljan

Illustratør, grafisk designer.

CEO i Probat

 

 

Manu Borge Moreno

Fotograf